Άστατος ο καιρός την Πέμπτη!

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 και τοπικά στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό το απόγευμα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr

Share |