Α.Σαμαράς: Η μόνη λύση είναι οι εκλογές - Ζητώ ισχυρή εντολή

«Η μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι οι εκλογές» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και τάχθηκε κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας. «Οι συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες. Ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για λύση. Θέλω καθαρές λύσεις». 

Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνοντας στο βήμα έδωσε το στίγμα της ομιλίας του λέγοντας πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει κλοτσοσκούφι.

«Δεν θα χαιδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων. Να στρίψουμε το τιμόνι της οικονομίας προς την ανάκαμψη. Διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στην καλύτερη περίπτωση το παραπεταμένο αποπαίδι της Ευρώπης και στην χειρότερη το κλοτσοσκούφι του κάθε κερδοσκόπου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
«Δεν θα σας πω εγώ λεφτά υπάρχουν. Εγώ δεν λέω τέτοια. Τα εύκολα ψέματα τα χορτάσατε. Τις πικρές αλήθειες πια τις ξέρετε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις καταγγελίες του μέλου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος για το 2009. «Τώρα το καταθέτουν και μέλη από την διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ. Ανθρώπους που φαίνεται να ξέρουν πολλά. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται τον τελευταίο καιρό να τους ξεφορτώνει. Η ΝΔ θα είναι αμείλικτη αν αποδειχτεί πλαστογράφηση των στοιχείων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδη πολιτική, τάχθηκε κατά των εγγυήσεων και αναφέρθηκε στο έκτο κατά σειρά χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα.

«Ψάχνοντας τις ευθύνες ιχνηλατώντας τον χρόνο από την μεταπολίτευση και μετά μπορείς να βρεις ευθύνες. Όχι όμως αυτοί που ευθύνονται να μας ζητάνε και τα ρέστα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε μία σειρά από σφάλματα».
 
Όσον αφορά στο χαράτσι στα ακίνητα υποστήριξε πως δεν γίνεται για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή αλλά γιατί απέτυχαν να συγκεντρώσουν έσοδα. «Καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι. Τι είναι αυτό. Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας;»

Η κυβέρνηση, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, έχει χάσει τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και απαντώντας στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή τόνισε: «Τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη της κυβέρνησης και επίτροποι».

«Μόνον κατ΄ όνομα είναι εργασιακή εφεδρεία αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις έναν χρόνο μετά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αμφιβάλλοντας αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, ο κ. Σαμαράς είπε «όχι» στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και εξήγησε πως η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.

Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει η εργασιακή εφεδρεία «αλά ΜΚΟ» με κομματικά κριτήρια.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχουν βάλει στο στόχαστρο όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες οι οποίες πρέπει να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. «Η Ελλάδα δεν είναι Ψωροκώσταινα. Έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Δεν πρέπει να ξεπουλήσουμε τώρα κοψοχρονιά την περιουσία μας γιατί δεν θα βγούμε από την κρίση».

Στην ομιλία του ανακοίνωσε δέσμη μέτρων προκειμένου, όπως είπε, να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να αρχίσει η επανεκκίνηση της. Μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε: μείωση των φορολογικών συντελεστών, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000, επιστροφή του ΦΠΑ στα επίπεδα του 2009, να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, να προχωρήσει ο συμψηφισμός των χρεών από και προς το Δημόσιο, μείωση και συγχώνευση υπουργείων που θα φτάνουν τα 12.

«Το κράτος χάνει το έλλειμμα ανεβαίνει. Όλοι το βλέπουμε μόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το βλέπει. Αυτή η κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων θα φτάσει να φορολογήσει και τον αέρα που αναπνεύουμε και τότε ο λαός θα κρατάει την αναπνοή του γιατί δεν θα έχει να πληρώσει» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, που επανέλαβε ότι η οικονομία χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ για να ξαναπάρει μπροστά.

real.gr

Share |