Αποστολή στη Βαρκελώνη

Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής χερσονήσου και των ακτών της Μεσογείου, η Βαρκελώνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας τόσο σε όγκο όσο και σε πληθυσμό. Είναι επίσης πρωτεύουσα της Καταλονίας, 1 από τα 17 Αυτόνομες Κοινότητες που αποτελούν την Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι κάτι περισσότερο από μία μόνο πόλη, στην πραγματικότητα είναι μια συλλογή πολύπλευρων και διαφορετικών πόλεων. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από μια τόσο σύγχρονη και επιχειρηματική πόλη που διατηρεί το ιστορικό γοτθικό της κέντρο σχεδόν ανέπαφο με τη διάταξη του Eixample, έργου ανάπτυξης του τέλους του 19ου αιώνα.

 Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι αναμφισβήτητα μια πόλη της Μεσογείου, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά επίσης και κυρίως λόγω της ιστορίας, της παράδοσης και πολιτιστικών επιρροών. Η τεκμηριωμένη ιστορία της πόλης χρονολογείται από την ίδρυση της ρωμαϊκής αποικίας στο έδαφός της κατά το δεύτερο αιώνα π.Χ. Η σύγχρονη Βαρκελώνη κατάφερε μια αλματώδη ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη κατά την έναρξη της εκβιομηχάνισης κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Το 1888 η παγκόσμια έκθεση έγινε σύμβολο της ικανότητας για τη σκληρή δουλειά και τη διεθνή προοπτική που επιτυγχάνει η πόλη. . H παλιά πόλη της Βαρκελώνης είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις ωραιότερες και πλέον ρομαντικές της Ευρώπης. Οι μικροί της δρόμοι, τα μαγαζιά της, η θαλασσινή της αύρα , τα πάντα εδώ μας προσκαλούν σε μια μοναδική περιπλάνηση του γοητευτικού αυτού χώρου. Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να περιπλανηθείτε τυχαία, χωρίς βιασύνη, με οδηγό αυτό που βλέπετε..

TO TOP FIVE ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

01.SAGRADA FAMILIA. Το νούμερο 1 αξιοθέατο της πόλης έργο του Antonio Gaudi (2.056.448 επισκέψεις / έτος). Αυτό το κτίριο είναι υπό κατασκευή από το 1882 και υπολογίζονται τουλάχιστον ακόμα 30 έτη ,ανάλογα με τη χρηματοδότηση και τους πόρους .

02.AQUARIUM Στη δεύτερη θέση το ενυδρείο με 1.375.271 επισκέψεις / έτος Το Aquarium είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για παιδιά και νέους κάθε ηλικίας.

03. POBLE ESPANOL DE MONTJUIC , αλλιώς γνωστό ως «Ισπανικό Χωριό» Το αξιοθέατο αυτό της Βαρκελώνης είναι ένα μικρό ισπανικό χωριό με διάφορες πλευρές που αντιγράφουν το στυλ των σπιτιών και την αρχιτεκτονική από διάφορα μέρη της Ισπανίας

04.LA PEDRERA – CASA MILA του Antonio Gaudi στη τέταρτη θέση της λίστας (1.133.220 επισκέψεις / έτος) Το έργο αυτό αρχικά είχε την ονομασία Casa Mila, αλλά σήμερα είναι ευρύτερα γνωστό ως La Pedrera που σημαίνει «λατομείο». Χαρακτηριστικό του αριστουργημτικού αυτού έργου είναι τα κυματιστά πολύχρωμα τούβλα και κεραμίδια.

05. ΜΟΥΣΕΙΟ PICASSO Αρχειοθετημένα τα έργα του καλλιτέχνη από τις πρώτες του δημιουργίες μέχρι τις τελευταίες του δουλειές.

 

Στο signature travel θα βρείτε καλοκαιρινές προσφορές για ταξίδια στη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις της Ισπανίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3245620 & στο διαδίκτυο www.signature.gr

Share |