Απέραντο «μαύρο» η παραλιακή – Έως τη Βούλα κομμάτια από την πετρελαιοκηλίδα!

Δεν έχει τέλος η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Κομμάτια από την πετρελαιοκηλίδα έχουν φτάσει ως τη Βούλα.

Η καταστροφή ξεκίνησε από τα ανοιχτά της Σαλαμίνας και από το βράδυ της Τετάρτης (13.09.2017) έφτασε ως τη Βούλα!

Κηλίδα έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, 3,2 μίλια ανοιχτά της Χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ στη Βούλα εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με το notiareport.gr.

Άμεσα, ο δήμος Βούλας – Βουλιαγμένης – Βάρκιζας κινητοποιήθηκε και νοίκιασε 3000 μέτρα πλωτών φραγμάτων για να εμποδίσει την πετρελαιοκηλίδα να φτάσει στις ακτές.

Από πολύ νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία για την τοποθέτηση του πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος, μήκους 3 χιλιομέτρων, ώστε να μη φτάσουν στην ακτή τα κομμάτια από την πετρελαιοκηλίδα και την πίσσα που έχουν εντοπιστει στ’ ανοιχτά! Πετρελαιοκηλίδα - Βούλα

«Ξεκινήσαμε εδώ και 12 ώρες τις προετοιμασίες για να μπορέσουμε να στήσουμε το φράγμα και να προστατεύσουμε τις ακτές απο εδω μεχρι το καβούρι», δηλωσε στο Newsit.gr, ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντελος.

«Πιστεύω πως θα προλάβουμε την κατάσταση και δεν θα κινδυνέψουν άλλες παραλίες», πρόσθεσε.

Δείτε τι δήλωσε

Από τη διαρροή 2.500 τόνων πετρελαίου, μεγάλα κομμάτια πετρελαιοκηλίδων και πίσσας έχουν «μαυρίσει» όλο το παραλιακό μέτωπο!  

newsit.gr

Share |