Άννα Ευθυμίου: Το γαλάζιο αστέρι του Θερμαϊκού!

Είναι νέα, ωραία, αρκετά προσγειωμένη και πριν από μερικές ημέρες ανέλαβε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. για θέματα Βορείου Ελλάδος. Το «μικρόβιο» της πολιτικής τής μπήκε από την ενεργό συμμετοχή της στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ στο πανεπιστήμιο. Στο σπίτι της ξαφνιάστηκαν μόλις η Αννα Ευθυμίου ανακοίνωσε την επιθυμία της να ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς κανείς από την οικογένειά της δεν είχε ποτέ κάποια ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική.

Οι γονείς

Ο πατέρας της -εκπαιδευτικός φιλόλογος- και η μητέρα της -δημόσιος υπάλληλος- είναι πλέον συνταξιούχοι. «Να προσέχεις πολύ, γιατί αυτός ο χώρος μπορεί να σε αλλοιώσει και να σε πληγώσει», της είχε πει η μητέρα της. «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν μου έχει συμβεί τίποτα από τα δύο» τονίζει η Α. Ευθυμίου στη Real news.

Ωστόσο, η πολιτική δεν την εμπόδισε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική και ήδη θεωρείται επιτυχημένη δικηγόρος. Σε ηλικία μόλις 26 ετών αποφασίζει να μπει στα ψηφοδέλτια του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Ηταν η μικρότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό, τελικά όμως δεν καταφέρνει να εκλεγεί.

Το γεγονός αυτό δεν το βλέπει ως αποτυχία αλλά ως εμπειρία και έναν χρόνο αργότερα δημιουργεί τη ΜΚΟ «Νέοι», η οποία αριθμεί πλέον 250 μέλη. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την πορεία της οργάνωσης. Συνεχώς κάνουμε δράσεις οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση στη νεολαία». Είναι λάτρις των social media, «σερφάρει» διαρκώς στο διαδίκτυο, έχει περισσότερους από 3.000 φίλους στο Facebook και τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα της follows στο Twitter. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Γκιουλέκα και εκλέγεται. Είναι αντίθετη με την αποστροφή των νέων από τα κοινά και την ισοπέδωση που υφίσταται το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει οι νέοι να γίνουν ρυθμιστές της δικής τους τύχης και όχι του καναπέ», σημειώνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Την ομορφιά τη θεωρεί ένα «επικίνδυνο» προσόν. «Οσο εύκολα μπορεί να ανοίξει μία πόρτα λόγω ομορφιάς, τόσο δύσκολα μπορεί να κλείσει. Υπάρχει κίνδυνος να πάρουν τα μυαλά σου αέρα και να υπάρξουν αντιπάθειες», δηλώνει.

Η γνωριμία της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. έγινε στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανέβει στην Θεσσαλονίκη: «Από την πρώτη στιγμή δήλωσα τη στήριξή μου στο πρόσωπό του. Πίστεψα και πιστεύω ότι είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Τα επόμενα βήματα

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Αννα Ευθυμίου αρχίζει να συνεργάζεται με την επιτροπή νέων τεχνολογιών αλλά και με τη Γραμματεία Γυναικών. Τα μηνύματα που φτάνουν στη Συγγρού είναι πολύ ενθαρρυντικά για την ίδια και αποφασίζεται να ορισθεί αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. για θέματα Β. Ελλάδας. Οταν της θέτουν το ερώτημα αν προτιμά την τοπική αυτοδιοίκηση από τη Βουλή απαντά: «Είμαι πολύ μικρή ακόμα για να μπορώ να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Ολα γίνονται βήμα βήμα και χρειάζεται πολλή δουλειά». Οι πληροφορίες, ωστόσο, τη θέλουν να είναι για πρώτη φορά υποψήφια στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές κι αυτό είναι κάτι που την αγχώνει ιδιαίτερα.

Εκείνο που της λείπει περισσότερο είναι ο κινηματογράφος, καθώς πλέον δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου για να πηγαίνει. Επίσης, της αρέσει να «δραπετεύει» στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Γρεβενά, και να περπατά στα ορεινά μονοπάτια της περιοχής.

Real.gr

Share |