Αναζήτηση επενδυτών

Σήμερα το πρωί αρχίζει στο Λονδίνο η υπό καθεστώς μνημονίου παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας, προς τους ξένους επενδυτές, με στόχο την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές το 2011. Ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, θα είναι το κεντρικό πρόσωπο με τρεις δόσεις αξιοπιστίας: τους επικεφαλής της τρόικας.

Στην περιοδεία (roadshow) θα συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου οι τρεις επικεφαλής της τρόικας: ο Δανός Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Βέλγος Σέρβας Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αυστριακός Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από ελληνικής πλευράς τον υπουργό πλαισιώνουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου και η σύμβουλός του υπουργού κυρία Μόνα Παπαδάκου.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί σήμερα στο Λονδίνο με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το μεικτό κλιμάκιο θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές και με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη όπου, εκτός από το roadshow με διεθνείς επενδυτές, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Τις συναντήσεις με τους ξένους επενδυτές διοργανώνει το Ιnstitute of Ιnternational Finance (ΙΙF).
 

Στην πώληση εντόκων γραμματίων του δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, αξίας 1,17 δισ. ευρώ, προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία δημοπρασία ΕΓΔ στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,82%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.
 

 

Πηγή:nooz.gr

Share |