Αναστάτωσε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο...

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Πελοποννήσου η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Μισή ώρα πριν τις 6 το απόγευμα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν μικρό, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 173 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Αθήνας και συγκεκριμένα, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους πολλών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Πελοποννήσου, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους.

Στην αστυνομία και την πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αλλά ούτε και ζημιές, εκτός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από μία πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας. Να σημειωθεί ότι είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος Ιουλίου, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, τόνισε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
real.gr

Share |