Αλέξανδρος Ρήγας: Ετοιμάζει ελληνοτουρκικό σήριαλ!

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας επιβεβαίωσε τις φήμες στο ένθετο TV Έθνος της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής" που τον ήθελαν να ετοιμάζει μια ελληνοτουρκική δραματική σειρά εποχής, η οποία θα προβάλλεται παράλληλα σε Ελλάδα και Τουρκία τον Ιανουάριο του 2012.

«Μόλις επέστρεψα από ένα ακόμη ταξίδι που έκανα στην Τουρκία και έπονται πολλά ακόμα, καθώς υπάρχει στα σκαριά μια δουλειά που με κέντρισε πολύ από την πρώτη στιγμή που μου την πρότειναν» αποκάλυψε ο ίδιος. Και πρόσθεσε: «Οι συζητήσεις που έκανα και οι οποίες προχωρούν καλά, με θέλουν να συνυπάρχω σε μια ελληνοτουρκική παραγωγή που ετοιμάζεται με όρεξη και φροντίδα και η οποία θα είναι 50% ελληνική και 50% τούρκικη. Το σενάριο θα το υπογράφω εγώ με έναν Τούρκο σεναριογράφο, τη σκηνοθεσία θα την αναλάβουν ένας δικός μας κι ένας δικός τους και η διανομή θα είναι επίσης 50-50».

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μίλησε για τον στόχο που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. «Το στοίχημα είναι πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικό, και στοχεύει να “ρίξει γέφυρες”, ανάμεσα στις δυο χώρες. Γι’ αυτό και δουλεύουμε με πολύ προσοχή και μεγάλη ευθύνη και συζητείται έντονα ότι θα στηριχτούμε από επίσημους φορείς και των δυο χωρών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Share |