Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με το Γιάννη Κότσιρα!

Στο στούντιο του realfm 97.8 υποδέχθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου τον Γιάννη Κότσιρα. Αυτήν την Κυριακή, με τη Realnews έρχεται το νέο Cd "Μουσικό Κουτί" με 13 ολοκαίνουργια τραγούδια, τα οποία είναι όλα συνθέσεις του ίδιου του αγαπημένου καλλιτέχνη. Το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο. Όπως είπε ο Γιάννης Κότσιρας, εμπνεύστηκε τον τίτλο της νέας του δισκογραφικής δουλειάς από ένα μουσικό κουτί που είχε στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του: «Αυτό είναι το δικό μου μουσικό κουτί» τόνισε.

Ακούστε το Α' μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Κότσιρα στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Μιλώντας για τη σημερινή εποχή, ανέφερε:
«Αισθάνομαι ότι ζούμε την πιο σκοτεινή περίοδο που θυμάμαι ή μου έχουν περιγράψει... πρόκειται για σκοτεινή πολιτική περίοδο», ενώ υπογράμμισε πως θεωρεί υποχρέωση να μιλάει, «αφού κινούμαι σε μία κοινωνία. Κι αφού απευθύνομαι σ’ έναν κόσμο που υποφέρει, θα ήταν εγωιστικό κι ενάντια στην ιδεολογία μου να μην μιλάω».

Όσον αφορά την αντίδραση του κόσμου στις δυσκολίες της περιόδου υπογράμμισε:
«Δεν έχει αντιδράσει αρκετά η κοινωνία... το σοκ των όσων συμβαίνουν είναι τόσο μεγάλο που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει... Είναι καιρός να σκεφτόμαστε ότι με το να καθόμαστε σ’ έναν καναπέ και να μην είμαστε αλληλέγγυοι με άλλους που αγωνίζονται, θα το βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας. Να σταθούμε δίπλα σε όσους αγωνίζονται για δίκαια αιτήματα».

Ακούστε το Β' μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Κότσιρα στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Τι θα άλλαζε στην πορεία του και τι θα ήθελε να επαναληφθεί;
«Δεν θα άλλαζα τίποτα, έχω κάνει λάθη, έχω τιμωρηθεί σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έμαθα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, να μην είμαι απόλυτος, να μην φανατίζομαι, έμαθα να μοιράζομαι... Κι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά δεν θα γινόμουν καλύτερος άνθρωπος. Τα λάθη μου τα αγαπώ περισσότερα από τα σωστά μου».

Στα άμεσα σχέδια του καλλιτέχνη είναι περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ενώ τον Μάρτιο θα έχει μάι μεγάλη συναυλία στις Βρυξέλλες.

Αυτήν την Κυριακή η Realnews έρχεται με το καινούργιο Cd του Γιάννη Κότσιρα, "Μουσικό Κουτί" με 13 ολοκαίνουργια τραγούδια.

Share |