Αγώνας δρόμου για την επαναλειτουργία του δικτύου!

Εκατοντάδες φύλλα πολιτικής επιστράτευσης, σχεδόν το 80%, έχουν επιδοθεί μέχρι αυτή την ώρα στους απεργούς εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς. Οσοι τα έχουν παραλάβει ή τους έχουν θυροκολληθεί καλούνται να επιστρέψουν και να αναλάβουν εκ νέου εργασιακά καθήκοντα.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη στα αμαξοστάσια του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ βρίσκονται οι διαδικασίες τεχνικού ελέγχου και προετοιμασίας για την επανακυκλοφορία των συρμών. Ωστόσο, όπως λένε από την εταιρεία επειδή όλα τα φύλλα επίταξης δεν αφορούν την ίδια βάρδια, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι συρμοί. Γι’ αυτό όπως λένε από την ΣΤΑ.ΣΥ ίσως αργά το απόγευμα κάποιοι συρμοί κυκλοφορήσουν, ωστόσο τα δρομολόγια θα είναι πολύ αραιά.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας καλεί τους εργαζόμενους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν παραλάβει τα φύλλα πολιτικής επιστράτευσης να απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους προκειμένου να τα πάρουν. Υπολογίζεται ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν δοθεί και τα 2.500 φύλλα πορείας οπότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως ακόμη και να επιδοθούν τα φύλλα επίταξης σε όλους τους εργαζόμενους, «κάτι το οποίο δεν έχει γίνει», όπως υποστηρίζουν, οι συρμοί δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν γιατί είναι σε ακινησία πολλές ημέρες και χρήζουν μίας σειράς απαραίτητων ελέγχων για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών. «Να δώσουν χρόνο στο σύστημα να αποκατασταθεί και να μην προσπαθούν με βεβιασμένες κινήσεις να βγάλουν τους συρμούς. Υπάρχει θέμα ασφάλειας των επιβατών» λένε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις επαναλαμβανόμενες απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνία (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) κατέθεσε προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου αυτή να κριθεί παράνομη. Η συζήτηση για την προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας.
www.real.gr

Share |