Αγγούρι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες!

Το αγγούρι κατατάσσεται στις τροφές χλωρίου και πυριτίου. Θα μπορούσε όμως να καταταχθεί ανάμεσα στους μεγαλύτερους θεραπευτικούς παράγοντες γιατί είναι καλό για κάθε ασθένεια που προσβάλλει το σώμα.

Αντενδείκνυται μόνο όταν απαγορεύονται ένα από τα οξέα που περιέχει. Λόγω της περιεκτικότητας σε αρκετά οξέα είναι ένας από τους καλύτερους καθαριστές του οργανισμού των διαφόρων σωματικών οξέων όπως το ουρικό οξύ και οι τοξίνες. Πρέπει να καταναλώνεται όπως το μήλο με τη φλούδα του και χωρίς καρυκεύματα. Στην αφυδατωμένη του μορφή, του λείπουν τα περισσότερα οξέα και έτσι χάνει την αξία του από αυτή την άποψη.

Το αγγούρι προτείνεται όταν δεν μπορεί να προταθεί το σπαράγγι – σε ασθένειες και αδυναμίες των νεφρών όταν μπορεί να υπάρξει μια υπερβολική ροή ούρων. Το αγγούρι καθαρίζει το αίμα και αντιμετωπίζει και τις ασθένειες του δέρματος. Στη περίπτωση συμφόρησης των νεφρών το αγγούρι μπορεί να εργαστεί θαυμάσια σε συνεργασία με το σπαράγγι. Το τελευταίο βρασμένο ή σαν ρόφημα, ενώ το αγγούρι πρέπει να τρώγεται στη φυσική του κατάσταση ή αφυδατωμένο σαν σκόνη.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε κάλιο, το αγγούρι προτείνεται σε περιπτώσεις καρκίνου και όταν γίνει χυμός, μπορεί να πάρει τη θέση του νερού. Δεν είναι τόσο σημαντικό στη θεραπεία των νεοπλασμάτων λόγω της μικρής ποσότητας πυριτίου που περιέχει.

Πηγή: zougla.gr

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή ,είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είνα… ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 62
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |