7 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την απόλυση

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Συμβαίνει και όταν είστε solo και μόλις ξεκινήσατε τη συγκατοίκηση με την κολλητή σας. Πάντως, όπως και να έχει, αυτό το διάστημα, απλώς συμβαίνει: απόλυση. Αντιμετωπίστε το Τέρας πρακτικά τώρα.

1. Αφού πάρετε την αποζημίωσή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για το Ταμείο Ανεργίας.
2. Εκτιμήστε σωστά την κατάσταση. Ο άντρας σας δουλεύει; Έχετε βάλει κάποια λεφτά στην άκρη; Σε καμία περίπτωση μη πέσετε στην παγίδα των πιστωτικών καρτών. Οι τόκοι θα σας κάνουν να το μετανιώσετε πικρά.
3. Υπολογίστε πού ακριβώς ξοδεύετε τα λεφτά σας. Δείτε τί χαλάσατε τους τελευταίους δυο μήνες και ξεχωρίστε τα πάγια έξοδα από τα προσωπικά σας. Από τη στιγμή που έχετε ξεκαθαρίσει το πού φεύγουν τα λεφτά, είναι πιο εύκολο να δείτε από πού πρέπει να κόψετε.
4. Σε περίπτωση που έχετε δάνεια ή οποιαδήποτε άλλη χρηματική υποχρέωση, καλό θα ήταν, αμέσως μετά την απόλυση, να ειδοποιήσετε την τράπεζα για τη νέα σας οικονομική κατάσταση και να διαπραγματευτείτε ευνοϊκότερους όρους.
5. Αν έχετε μικρά παιδιά, μη το κρατήσετε μυστικό. Το ένστικτό τους ήδη γνωρίζει ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στη μαμά.
6. Καταστρώστε ένα καλό σχέδιο δράσης ανεύρεσης εργασίας. Μη στέλνετε το βιογραφικό σας στην τύχη. Αδράξτε την ευκαιρία και σκεφτείτε πρώτα τις ανάγκες του εαυτού σας. Αν θέλατε να αλλάξετε τομέα εργασίας, τώρα έχετε την ευκαιρία. Ανανεώστε το CV σας και δώστε έμφαση σε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε.
7. Κοινωνικοποιήστε και κοινοποιήστε την απόλυσή σας. Πείτε το σε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, γονείς. Δηλώστε το στο Facebook και το Twitter. Όσο περισσότεροι το ξέρουν, τόσο το καλύτερο.
 

nooz.gr

Share |