5 συνήθειες που θα σε κάνουν να απαλλαγείς από το άγχος!

Οι υγιεινές και σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σου μπορούν αναμφίβολα να σε προστατεύσουν από τις επιβλαβείς συνέπειες τους άγχους. Παρακάτω, θα βρεις 5 εύκολα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος και το στρες ή έστω να μειώσεις τα επίπεδά τους. 

1) Ασκήσου

Η συχνή σωματική άσκηση δεν ανακουφίζει μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική ένταση. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που βάζουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο κατάθλιψης και γενικά κακής ψυχικής υγείας.Αν βαριέσαι το γυμναστήριο, δοκίμασε το περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία ή χορό κάθε μέρα.

2) Εγκατάλειψε τις κακές συνήθειες

Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα ή οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, μπορούν να αυξήσουν την πίεση του αίματος. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι πιο ήρεμη, φρόντισε να διατηρείς την πίεσή σου σε φυσιολογικά επίπεδα αποφεύγοντας τις κακές αυτές συνήθειες. 

3) Κοιμήσου αρκετά 

Προσπθησε να κοιμάσαι 6 με 8 ώρες κάθε βράδυ. Ο επαρκής ύπνος θα γεμίσει τον οργανισμό σου ενέργεια και θα διώξει την ένταση και το στρες. 

4) Οργανώσου 

Όταν δεν έχεις ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου είναι πολύ πιο πιθανό να αναβάλλεις πράγματα, να ξεχνάς τα πλάνα σου και να μπερδεύεσαι, με αποτέλεσμα να νιώθεις μονίμως αγωνία και άγχος. Έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο, θα καταφέρεις να είσαι πιο ήρεμη και να αποβάλλεις το στρες. Ξεκίνα να βάλεις λοιπόν μια τάξη στη ζωή αλλά και το σπίτι σου. 

5) Γέλα

Το γέλιο διώχνει το στρες και σε γεμίζει θετικότητα. Κάνε αστεία με τους φίλους σου, δες ταινίες που θα σε κάνουν να γελάσεις ή βάλε στο πρόγραμμά σου οτιδήποτε μπορεί να πετύχει τον στόχο αυτόν.

Πηγή: madamefigaro.gr

Share |