4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στο Ξυλόκαστρο

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 4ο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΕΝΕΑ).

«Σήμερα όσο ποτέ κρίνονται αναγκαία ο σχεδιασμός και η προώθηση μιας στοχευμένης στρατηγικής προβολής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας η οποία θα υποστηρίζεται από νέους και θα απευθύνεται σε νέους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της νέας γενιάς ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολυπόθητη αυτάρκεια της χώρας μας στο εθελοντικά προσφερόμενο αίμα» δήλωσε με την ευκαιρία του Συνεδρίου ο κ. Χ. Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Παράλληλα με τις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, θα διεξαχθεί γκάλοπ για την εθελοντική αιμοδοσία στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμμετοχή των ομάδων των νέων της ΠΕΝΕΑ και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με διαιτητή των πρώην διεθνή διαιτητή κ. Γ. Δούρο. Το Συνέδριο θα κλείσει με συναυλία όπου θα εμφανιστούν οι Νίκος Γεωργουσακάκης και Απόστολος Κουρλέτης καθώς και το συγκρότημα M51 Live for Life.

Share |