48ωρη απεργία και συλλαλητήρια

Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας για αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο αποφάσισαν από κοινού οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή την υπογραφή του νέου Μνημονίου που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή στις 17:00 το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ. «Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς. Για «αποφράδα ημέρα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

«Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας». Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί, απόψε στις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πεδίο του 'Αρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και αύριο (Παρασκευή) στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.
www.real.gr

Share |