3+1 βήματα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα, ο «αιώνιος εχθρός» των γυναικών, αποτελεί συνδυασμό της κληρονομικότητας με την κακή διατροφή και τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Επειδή όμως τα γονίδια μας δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα υπόλοιπα...

1. Αύξηση σωματικής δραστηριότητας Η καθιστική ζωή συντείνει τα μέγιστα στην αύξηση της κυτταρίτιδας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να αυξήσετε την καθημερινή σας κίνηση (περπάτημα, ανέβασμα σκάλας), αλλά και να ξεκινήσετε πιο εντατική άσκηση στο γυμναστήριο ή κάνοντας κάποιο σπορ.

2. Μειώστε τις παραγγελίες έτοιμων φαγητών Οι τροφές αυτές κατά βάση είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, που ευθύνονται τόσο για διάφορα προβλήματα υγείας όσο και για την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

3. Φρούτα και λαχανικά Φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα εκ των οποίων η μία μπορεί να είναι ένας 100% φυσικός χυμός, καθώς σας εφοδιάζουν με πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα σας ενυδατώνουν λόγω του νερού που περιέχουν.

4. Αναψυκτικά Πολλοί είναι αυτοί που μειώνουν την κατανάλωση αναψυκτικών στο διαιτολόγιο τους, νομίζοντας ότι έτσι θα περιορίσουν την κυτταρίτιδα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι τα αναψυκτικά σχετίζονται με την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Μάλιστα, αν το αναψυκτικό είναι light τότε θα λέγαμε ότι δρα προστατευτικά καθώς πρακτικά δεν εφοδιάζει το σώμα με θερμίδες.

Βάσσια Μανίκα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

www.nutrimed.gr

Share |