Γιατί η φιλία είναι τόσο καλή για σένα

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες να ποθούν στενές φιλίες καθώς οι προσωπικές σχέσεις μπορούν να τους προσφέρουν μοναδικά προνόμια. Θα δούμε μαζί μερικά πράγματα που οι ερευνητές έχουν πρόσφατα ανακαλύψει για την δύναμη της φιλίας.

Πως λειτουργεί: Σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας, οι ερευνητές ρώτησαν του συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν στηθεί σε ένα απότομο λόφο πόσο δύσκολη και απότομη τους φαίνεται η αναρρίχηση. Αυτοί που στέκονταν μαζί με έναν φίλο τους απάντησαν πως η αναρρίχηση φαινόταν λιγότερο απότομη σε σχέση με αυτούς που ήταν μόνοι.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο πιο καλά γνωρίζονταν οι φίλοι μεταξύ τους τόσο πιο ήπια εκτιμούσαν την κλίση.

Το αποτέλεσμα φιλία: Η ασθένεια γίνεται λιγότερο θανατηφόρος Έρευνα του Harvard έχει δείξει ότι ασθενείς με καρκίνο του μαστού που δεν έχουν αρκετές φιλίες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο σε σχέση με γυναίκες που έχουν δέκα ή περισσότερους στενούς φίλους.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κοινωνική στήριξη μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να προστατεύσει από άνοια και να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Share |